Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Als u gebruik wilt maken van brievenbuspakjes zijn er twee mogelijkheden:

1. De extensie bepaalt automatisch of een bestelling als brievenbuspakje wordt verzonden.

2. U bepaalt in de backend handmatig of een bestelling als brievenbuspakje wordt vezonden.

Onderstaand per situatie een beschrijving van de aandachtspunten.

1. De extensie bepaalt automatisch of een bestelling als brievenbuspakje wordt verzonden.
In deze situatie zijn onderstaande punten belangrijk:

  • Al uw artikelen dienen met correcte gewichten te zijn ingevoerd. 
  • U dient bij elk artikel aan te geven hoeveel van deze artikelen in een brievenbuspakje passen. Op basis hiervan bepaalt de extensie of de bestelling in een brievenbuspakje past. Ter voorbeeld: Als u bij de max hoeveelheid 4 invult voor product A en 2 voor product B dan kan een consument product A 2x en product B 1x kopen en zal dat als brievenbuspakje worden verzonden. De berekening hiervoor is als volgt: Product A vult het brievenbuspakje voor 50% (want er passen er 4 totaal in). Product B vult het brievenbuspakje voor 50% (want er passen er totaal 2 in). Samen vullen zij het brievenbuspakje voor 100%. 

 • Indien in deze situatie een pakket past als brievenbuspakje in de brievenbus, zullen PakjeGemak locaties niet getoond worden, aangezien een brievenbuspakje niet bij een PakjeGemak locatie afgeleverd kan worden.
 • In deze situatie dient u de configuratie waarde "Toon PostNL bezorgopties voor buspakje bestellingen" in het tabje "Bezorgopties" naar wens in te stellen.
 • U kunt artikelen hiervan uitzonderen door het attribuut "Max hoeveel" met 0 te vullen.
 • Om de extra verzendkosten van pakketpost correct te laten berekenen dient er ook nog de matrix rates ingesteld te worden.

 U dient een aantal attributen naar wens te configureren. Zie onderstaand screenhot.Dit artikel kan handig zijn om de attributen met de batchmethode in te stellen: http://servicedesk.tig.nl/hc/nl/articles/206493728

2. U bepaalt in de backend handmatig of een bestelling als brievenbuspakje wordt vezonden.

In deze situatie zijn onderstaande punten belangrijk:

 • U kunt in de backend alvorens u een zending aanmaakt bepalen of het in een brievenbuspakje past. U kunt dit overigens altijd achteraf nog omwisselen mocht het niet passen.
 • In deze situatie dient u tijdvensterkeuze in de configuratie tabje "Bezorgopties" uit te schakelen. Omdat brievenbuspakjes met de normale postbode afgeleverd worden kan er geen tijdvak worden gegarandeerd.
 • U dient goed op te letten of het geen PakjeGemak zending is. Eventueel kunt u ook PakjeGemak uitschakelen indien wenselijk. 

Installatiehulp nodig bij de PostNL extensie? Stuur dan eerst een e-mail naar digitaleklantsupport@postnl.nl of bel met PostNL op telefoonnummer 088-2255651. TIG kan u helpen zodra wij uw casenummer hebben van PostNL.

Heeft u feedback? Wij horen het graag op 020-2181001 of per e-mail op support@tig.nl.

 • No labels