Naast standaard verzendingen van 1 pakket, is het ook mogelijk om binnen de PostNL extensie een zending aan te maken van meerdere pakketten, een multicolli zending. Dit is echter wel alleen mogelijk binnen Nederland.

Wanneer een multicolli zending aangemaakt moet worden, is de flow afwijkend van de standaard flow van de PostNL extensie. 

Volg daarom, bij het maken van een multicolli zending, het onderstaande stappenplan:

  • In het bestellingen overzicht, selecteer de bestelling waar een multicolli zending van gemaakt moet worden
  • Binnen de detailpagina van de bestelling, selecteer de optie 'verstuur'

  • Binnen de verzendingen-aanmaak pagina dient er naar de bodem van de pagina gescrold te worden, waar de optie 'aantal pakketten' standaard op '1' staat.

  • Vul hier het gewenste aantal colli in en selecteer 'stuur verzending'.

Indien een zending al is aangemaakt, is het mogelijk om deze achteraf aan te passen tot een multicolli zending. Hiervoor dient, indien de zending is voorgemeld, eerst de voormelding geannuleerd te worden. Open hiervoor de zending en gebruik de knop "Postnl - Voormelding annuleren". Hierna is het mogelijk om het aantal pakketten te wijzigen.

 

Installatiehulp nodig bij de PostNL extensie? Stuur dan eerst een e-mail naar digitaleklantsupport@postnl.nl of bel met PostNL op telefoonnummer 088-2255651. TIG kan u helpen zodra wij uw casenummer hebben van PostNL.

Heeft u feedback? Wij horen het graag op 020-2181001 of per e-mail op support@tig.nl.

  • No labels