Let op! Dit artikel is verouderd. Vanaf 15 september heeft Magento besloten om Magento Connect te sluiten en verder te gaan met Magento Marketplace. Voor meer informatie zie https://magento.com/blog/magento-news/magento-connect-moving-marketplace.

Indien u de PostNL extensie via Magento Connect wilt installeren dan zijn hiervoor twee mogelijkheden:

1. Op Magentocommerce.com kunt u bij de PostNL een Extension Key kopiëren.
2. Extensie downloaden vanuit de Total Internet Group webshop en het .tgz bestand uploaden.

Wij bespreken in dit artikel mogelijkheid 2, het uploaden van het .tgz bestand. In beide gevallen dient de compiler uit te staan. Indien wenselijk kunt u hiervoor stap 1 tot en met 3 van de installatie handleiding volgen (te vinden in de .zip bij de extensie).

Stap 1. Ga naar Systeem > Magento Connect > Magento Connect Manager.

Stap 2. Log hier in met dezelfde gegevens als van uw Magento beheeromgeving.
Let op: Om gebruik te kunnen maken van Magento Connect heeft u admin rechten nodig.

Stap 3. Kies bij blokje 2 onder het tabje Direct package file upload het Magento Connect extensie bestand dat u  heeft gedownload (.tgz bestand, te vinden in de .zip) en klik op de Upload button. Onderin zal er een blok met zwarte achtergrond en groene letters verschijnen. Zodra het pakket geïnstalleerd is, zal dit hier worden aangegeven.

Let op: Krijgt u onderstaande fout? Log dan via ssh in op uw webserver en voer de volgende 2 regels code uit vanuit de root van uw Magento installatie:
sudo chmod 777 mage
./mage mage-setup

De extensie is nu actief in uw webshop.
Om de installatie af te ronden dient u de installatiehandleiding verder te volgen vanaf stap 6.

Installatiehulp nodig bij de PostNL extensie? Stuur dan eerst een e-mail naar digitaleklantsupport@postnl.nl of bel met PostNL op telefoonnummer 088-2255651. TIG kan u helpen zodra wij uw casenummer hebben van PostNL.

Heeft u feedback? Wij horen het graag op 020-2181001 of per e-mail op support@tig.nl.

  • No labels