Wanneer het niet mogelijk is om via de cron de PostNL productattributen bij te werken, biedt dit artikel een fallback methode aan. 

In oudere versies van de PostNL extensie werden de productattributen bijgewerkt door middel van een script. Hier is vanaf geweken omdat dit script niet altijd binnen de server time-out uitgevoerd kon worden, als een webshop een groot aantal artikelen had. Dit script is echter nog achter de hand gehouden, voor het geval de cron niet toereikend is. 

Om de productattributen handmatig bij te werken, dient het script productattributes.php op de root van de Magento installatie geplaatst te worden. Vervolgens dient het script geopend te worden en op regel 39 het IP adres van de gebruikte computer toegevoegd te worden (kan gevonden worden op http://watismijnip.nl/). 

Nu kan het script aangeroepen worden door in de adresbalk de URL van de webshop in te vullen, gevolgd door /productattributes.php. (bijvoorbeeld: www.tig.nl/productattributes.php). Het script zal nu uitgevoerd worden en een melding geven wanneer de attributen zijn bijgewerkt.

Indien het script niet uitgevoerd kan worden binnen de server time-out (hier zal een melding van gegeven worden als dit het geval is), dienen scripts datauprade1-6.php gedownload te worden, en bovenstaande uitvoering voor elk bestand opgevolgd te worden. Deze script zijn opgedeelde versies van productattributes.php, om de server belasting per uitvoering te minimaliseren.

Na het uitvoeren van het (of alle) scripts, dient enkel nog de cache geflushed te worden. De melding dat de extensie nog geüpgrade wordt, zal hierdoor niet automatisch verdwijnen. Hiervoor dient u de if statement in het bestand app/design/adminhtml/default/default/template/TIG/PostNL/upgrade_notification.phtml
op false te zetten.
Deze If statement staat op regel 44, normaliter staat er: '<?php if ($_upgradeActive):?>' dit kunt u veranderen in: '<?php if (!$_upgradeActive):?>' met deze aanpassing zal de melding verdwijnen. Let op deze wijziging zal na een update weer overschreven zijn en moet dan dus opnieuw gedaan worden.

productattributes.phpdataupgrade1.phpdataupgrade2.phpdataupgrade3.phpdataupgrade4.phpdataupgrade5.phpdataupgrade6.php

Installatiehulp nodig bij de PostNL extensie? Stuur dan eerst een e-mail naar digitaleklantsupport@postnl.nl of bel met PostNL op telefoonnummer 088-2255651. TIG kan u helpen zodra wij uw casenummer hebben van PostNL.

Heeft u feedback? Wij horen het graag op 020-2181001 of per e-mail op support@tig.nl.

  • No labels