Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

De PostNL Magento extensie biedt u drie manieren om verzendkosten te bepalen:

  • Platte verzendkosten
  • Table Rates, hierbij kunt u de Magento Table Rates overnemen of specifieke PostNL Table Rates gebruiken.
  • Matrix Rates

Om uw verzendkosten gelijk te maken aan uw PostNL tarieven dient u gebruik te maken van de Matrix Rates. 

Als u gebruik wilt maken van de matrix functionaliteit om uw verzendkosten te bepalen dan adviseren wij u onderstaande punten aandachtig door te nemen.

Wij adviseren het .csv bestand te openen met Google Docs, Libre Office, of een simpele textbewerker (zoals notepad). Het bewerken van het bestand met Microsoft Excel raden wij af in verband met het niet correct tonen van de data. Wanneer het .csv bestand is geopend in Excel, kan het ook voorkomen dat dit niet meer geüpload geüpload kan worden. 

View file
namePostNL_default_matrix_rates (1).csv
height150

We raden u aan om bij verzendkosten de tarieven in te vullen die corresponderen met uw contract.

De Matrixrates zijn gebaseerd op inclusief btw prijzen. Dit in tegenstelling tot de core Table Rates verzendmethode, deze is gebaseerd op exclusief btw prijzen.

Om voor internationale verzendingen gebruik te maken van Magento's Table Rates raden we u aan om de gewichten van uw producten (Catalogus >Beheer Producten > Gewenste product) correct te configureren.

De gewichten dienen gebaseerd te zijn op de gewichten van het product inclusief verpakking- en verzendmateriaal.

In uw contract kunnen verschillende tariefmethoden gehanteerd worden, het zogenaamde COLLO/KILO tarief of één gemiddeld tarief per land. Het kan zijn dat voor nationale en internationale verzendingen twee verschillende methoden gehanteerd worden.

De tarieven gelden tot en met het laatst aangegeven gewicht in de betreffende gewichtstrap. Tot en met 5 kilogram betekent dus dat elk pakket niet zwaarder mag zijn dan 5 kilogram.

Als uw contract is gebaseerd op één tarief kunt u dit tarief per land invullen door één gewichtstrap te vervangen met een nul (0).

De verzendkosten voor brievenbuspakje worden alleen aan uw klanten getoond als brievenbuspakjes automatisch berekend worden. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een handmatige berekening van brievenbuspakjes, zullen de verzendkosten voor een pakket getoond worden. 

Het is mogelijk om a.d.h.v. postcodes andere verzendtarieven te gebruiken. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld in uw eigen stad geen verzendkosten heeft omdat u het zelf brengt.
Standaard kunt u hier geen wildcard op toepassen, dus elke postcode dient er in te staan. 

U kunt in de kolom "pakkettype" de volgende waardes gebruiken:

  • buspakje
  • pakket
  • pakje_gemak
  • food

Knowledge base article footer postnl