You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 8 Current »

Voor zowel de PostNL extensie, de MyParcel extensie, en meerdere andere partijen wordt aangeraden om minimaal 2 adresvelden te gebruiken binnen de klantadressen. 

Hoewel dit in de Verenigde Staten vrij normaal is en door de meeste klanten correct wordt geïnterpreteerd, komt het met enige regelmaat voor dat de klanten van Nederlandse webshops alsnog alle adresgegevens invullen op de eerste adresregel. 

Daarom is de vraag: "Hoe zorg ik ervoor dat mijn klanten hun adresgegevens op de juiste plek invullen?"

Om dit naar wens te maken, moeten er een aantal templates worden overschreven. Dit kan gedaan worden door het betreffende template te kopiëren van app/design/frontend/base/default/ naar app/design/frontend/<gekozen package>/default. In het geval van dit voorbeeld maken we gebruik van package 'tig'.

Om de 'factuur adres' stap aan te passen binnen de standaard Magento checkout, verplaatsen we billing.phtml (app/design/frontend/base/default/template/checkout/onepage/billing.phtml) naar hetzelfde pad in app/design/frontend/tig/default/../..

 

Dit zorgt ervoor, aangezien 'tig' het actieve package is, dat er gebruik wordt gemaakt van het zojuist gekopiëerde billing.phtml bestand, in plaats van het standaard bestand. In dit gekopiëerde bestand kunnen we alle nodige aanpassingen maken voor onze persoonlijke wensen. 

Om te beginnen dienen er (mogelijk, afhankelijk van de gebruikte Magento versie) labels toegevoegd te worden aan de tweede en derde adresregel.Vervolgens dienen deze labels aangepast worden naar de gewenste waarde, zodat de klanten de juiste labels getoond krijgen.

Eventueel kan er bij het huisnummer veld een sterretje toegevoegd worden om aan de klant aan te geven dat het om een verplicht vel gaat. $_i == 2 geeft aan dat het om het huisnummer veld gaat, in plaats van het huisnummer toevoeging veld. Deze extra controles zijn toegepast, aangezien het huisnummer veld verplicht is, maar het huisnummer toevoeging veld niet. Let op ook al geeft het sterretje aan dat het om een verplicht veld gaat is het nog steeds mogelijk voor de klant deze stap over te slaan.

Er wordt gebruik gemaakt van $this->__('tekst'); om te zorgen dat de tekst vertaald kan worden in een Magento vertaalbestand. Dit maakt het gemakkelijk om dit aan te passen naar elke gewenste storeview. 

Wanneer dit aangepast is, zal de betaalstap van de checkout er ongeveer zo uit komen te zien: 

Heeft u feedback? Wij horen het graag op 020-2181001 of per e-mail op support@tig.nl.

  • No labels