You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »


PostNL Magento 2
user manual
 

Inhoudsopgave

Frontend functionaliteiten

1.1 Bezorgopties

Via de backend configuratie kunnen de opties aan de frontend worden bepaald. U kunt bijvoorbeeld de mogelijkheid tot zondags- en/of avondbezorging bieden aan uw klanten. Tevens wordt hier ook de eventuele toeslag die in de configuratie is ingesteld zichtbaar. 


1.2  Postkantoorlocaties

Aan de hand van de postcode en het huisnummer worden er verschillende Postkantoorlocaties in de buurt getoond. 

Backend functionaliteiten

2.1 Zendingen aanmaken

2.1.1 Batch zendingen aanmaken

Volg de onderstaande stappen als u per batch zendingen aan wilt maken. Zendingen per batch aanmaken is sneller dan handmatig zendingen aanmaken, maar u kunt geen uitzonderingen maken per bestelling op de PostNL producten die u wilt gebruiken

1. Ga naar "Verkoop > Bestellingen".

2. Selecteer de orders die u wilt verzenden. Dit kan per batch vorm door ze links aan te vinken. Dit kan uitsluitend met zendingen die via PostNL Checkout, de verzendmethode PostNL of een gekoppelde verzendmethode zijn aangemaakt.

3. Kies in de dropdown voor "PostNL > Maak zending aan".

2.1.2 Per order zendingen aanmaken

Volg de onderstaande stappen als u per order zendingen aan wilt maken. Via deze weg kunt u de PostNL producten gebruiken. (Zie hoofdstuk 3.1.7)

1. Ga naar het menu "Verkoop > Bestellingen".

2. Open de order die u wilt verzenden vervolgens drukt u op Verzend.

3. Onderaan de pagina kunt u de zending bevestigen. Daar kunt u tevens afwijken van het standaard aantal colli en de verzendoptie. Klik op de button Verstuur

U kunt het aantal colli ook wijzigen nadat er een Magento zending is aangemaakt mits u nog niet heeft voorgemeld. Dit kan in het Magento zendingen detail scherm. 

2.2 Voormelden & Verzendlabels printen 

1. Ga naar het menu "Verkoop > Zendingen".

2. Selecteer de zendingen waarvoor u verzendlabels wilt aanmaken.

3. Kies in de dropdown: PostNL - Print verzendlabels & zending voormelden

Configuraties

3.1 Configuratie PostNL extensie

Ga naar "Winkels > Configuratie > Verkoop > PostNL" om de extensie te configureren.

3.1.1 Algemene configuratie en account informatie

Account instellingen

Na aanvraag van het PostNL pakketten contract zal de accountmanager van PostNL account gegevens sturen om de extensie te koppelen met de API van PostNL. Deze gegevens worden verstuurd via de e-mail.

De gegevens van uw PostNL pakketten contract bevatten onder andere een KlantnummerKlantcodeApi Key en de BLS locatie code. In extensie status kunt u deze gegevens invoeren om zodoende de extensie te koppelen met PostNL.

U dient de extensie eerst in testmodus te plaatsen. Als u vervolgens de extensie naar wens heeft ingesteld en getest dan kunt u de extensie in Live modus zetten. 

Verzendadres

Vul hier uw adresgegevens "de adresgegevens van de merchant" in. Deze informatie zal zichtbaar zijn op uw verzendlabels.

Logging

U kunt hier kiezen welke logs u wilt laten aanmaken.

3.1.2 Webshop

Printer instellingen

Hier wordt het verzendlabel formaat bepaald, de opties zijn A4 of A6. Deze instelling geldt voor Nederlandse en Europese verzendlabels. Verzendlabels voor buiten de EU worden altijd op A4 formaat geprint.

Verzend instellingen

Cut-off tijd
Indien een bestelling na dit tijdstip besteld wordt, zal er een dag bij de overkomstduur opgeteld worden. 

Verzenddagen
Selecteer op welke dagen u verzendt.
U kunt hier meer lezen over verzend- en bezorgdagen:
https://confluence.tig.nl/x/tYSC

Track en Trace

Met deze optie ingeschakeld ontvangt de consument automatisch een track & trace e-mail nadat een zending is voorgemeld. U kunt als merchant om ter controle zelf ook een BCC e-mail hiervan te ontvangen.

3.1.3 Bezorgopties

Verzendopties zijn de opties die in de checkout naar voren komen voor de klant om te kiezen waar en wanneer hij het pakket afgeleverd wil hebben. Wat de mogelijkheden zijn bepaald u als merchant zelf. 

3.1.4 Productopties (PostNL producten)

De mogelijkheden voor de bezorging kunnen gekozen worden middels een meerkeuze menu. U geeft aan welk product standaard wordt gekozen, handmatig kunt u hier per zending altijd van afwijken.

3.2 Verzendmethode configuratie

De configuratie van PostNL verzendmethode kan via "Winkels > Configuratie > Sales > Verzend Methodes > PostNL".
Hier kan de keuze worden gemaakt voor flat, table rates of matrix rates. Uitleg over het instellen van Matrix rates kunt u vinden op https://confluence.tig.nl/x/roBYAQ

Installatiehulp nodig bij de PostNL extensie? Stuur dan eerst een e-mail naar digitaleklantsupport@postnl.nl of bel met PostNL op telefoonnummer 088-2255651. TIG kan u helpen zodra wij uw casenummer hebben van PostNL.

Heeft u feedback? Wij horen het graag op 020-2181001 of per e-mail op support@tig.nl.

  • No labels